Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

«Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί…..»



Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΙΑΤΑ ωρυόταν  για την επερχόμενη δραστηριοποίηση της πολυεθνικής εταιρείας  Uber  στην Ελλάδα, απειλούσε όσους συναδέλφους τυχόν συνεργαζόντουσαν μαζί της, φωνασκούσε εντόνως εισερχόμενος στην αίθουσα εκδήλωσης της παρουσίασης της εν λόγω εταιρείας.



Όμως ότι έπραξε εκπορεύονταν από κίνητρο φθηνού λαϊκισμού, εξυπηρέτησης εσωτερικής κατανάλωσης στο χώρο των αυτοκινητιστών ταξί  και προς χάριν εντυπωσιασμού για να καλύψει την ολιγωρία της Ομοσπονδίας, καθώς βρέθηκε να ακολουθεί τις εξελίξεις στο τομέα μεταφορικού έργου φυσικών προσώπων και φυσικά για να δικαιολογήσει την ανεπάρκειά στο θεσμικό του αξίωμα.

Η Uber  ήδη δραστηριοποιείται στην Αθήνα και μάλιστα περήφανη, όπως αποδεικνύεται από την αναγραφή της ως χορηγός φιλοξενίας  στην προσφάτως διεξαχθείσα παρέλαση «υπερηφάνειας των ομοφυλοφίλων», που έλαβε χώρα στην Αθήνα.

Παραμένει φυσικά το ερώτημα, με τι είδους οχήματα εκτέλεσε το μεταφορικό έργο της. Εάν το πραγματοποίησε με ιδιωτικής χρήσεως οχήματα, είναι θέμα που χρήζει νομικής διερεύνησης, εάν όμως πραγματώθηκε από συναδέλφους αυτοκινητιστές ταξί τότε είναι νομότυπη, αλλά τίθεται θέμα ηθικής τάξης με όσους συνεργάζονται με την συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά και με συναφείς που ενεργοποιούνται στην διαδικτυακή παροχή μεταφορικού έργου.




Είναι φανερό ότι, η δραματική μείωση εσόδων των αυτοκινητιστών ταξί, τους οδήγησε να υποκύψουν στις δελεαστικές προσφορές συνεργασίας των εν λόγω εταιρειών, ιδίως από την αναγραφόμενη εταιρεία. Τα όσα συμβαίνουν σήμερα,  στο μέλλον θα παγιωθούν, αφού οι πολυεθνικές εταιρείες,  με την ισχυρή οικονομική θέση που
διαθέτουν, θα εξαλείψουν ακόμη και την ύπαρξη  των  συνεταιρισμών ραδιοταξί, καθώς επίσης  πολλοί συνάδελφοι απορρίπτουν την συμμετοχή τους σε αυτά. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν απογοητευθεί από κρούσματα κακοδιαχείρισης, σε αυτές τις μικρές κατά τα άλλα εταιρείες τοπικού χαρακτήρα, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν μικρό περιθώριο κέρδους.

Εδώ ακριβώς είναι και η παγίδα που οδηγεί τους αυτοκινητιστές στους γαμψούς όνυχες των πολυεθνικών εταιρειών – αρπακτικών. Η υπερφορολόγηση και η καταβολή υψηλών ασφαλιστικών εισφορών, οι οποίες επιβάλλονται από τα κράτη – υπηρέτες του παγκοσμίου κεφαλαίου, μεθοδικά οδηγούν στην οικονομική εξαθλίωση και με μαθηματική ακρίβεια στην απώλεια της ατομικής επιχείρησής – ταξί, με πιθανό  αποτέλεσμα στο εγγύς μέλλον  να καταλήξουν οδηγοί υπάλληλοι αυτών των εταιρειών.

Είναι πλέον ολοφάνερο το γεγονός ότι πολυεθνικές εταιρείες, ιδίως εβραικών συμφερόντων, χρησιμοποιούνται ως μέσα προώθησης της παγκοσμιοποίησης, όχι μόνο αποκλειστικά με οικονομικό όφελος, αποσκοπώντας στην δημιουργία μαζοποιημένων καταναλωτών, αλλά και στον εκφυλισμό των εθνικών κοινωνιών με την μεθοδευμένη αποδόμηση των Παραδοσιακών Αξιών, ενισχύοντας εκχυδαισμένες εκδηλώσεις, όπως οι περίφημες παρελάσεις περηφάνιας ομοφυλοφίλων

ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ